Vegetarian & vegan

Mere in suc de fructe

Text
Mere in suc de fructe
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
mere_in_suc_de_fructe_img_8933.jpg

Ingrediente

2 mere mari (300 g) golden sau ionatan
1/2 lămâie (50 g)
3 linguri rase (30 g) zahăr
100 ml suc de fructe nefermentat din ce fructe preferi (portocale, căpșuni, zmeură etc.) 

1 vârf de linguriță scorțișoară praf sau 1/4 baton vanilie (după preferință)

Mod de preparare

Razi lămâia de coajă și o storci. Caramelizezi zahărul, cu atenție să nu se ardă și adaugi  zeama de lămâie și sucul de fructe puțin câte puțin.

Ții cratița pe foc până se dizolvă complet cara-melul, apoi adaugi scorțișoara sau batonul de vanilie și coaja rasă de la lămâie.

Tai merele curățate de coajă și sâmburi în 4 sau 8 bucăți, le pui în sosul caramel și mai lași să fiarbă la foc mic, întorcând fiecare felie, să se acopere de caramel, timp de 10-15 minute.

Scoți merele imediat, cu tot cu sosul caramel, într-o farfurie sau un bol, le lași să se răcorească, apoi le păstrezi la frigider timp de 1-2 ore, dacă ai voie să mănânci rece. Poftă bună!

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE