Home » Mere umplute cu fulgi de ovaz

Mere umplute cu fulgi de ovaz

  1. Cu ajutorul unui cuțit de pepene, scobiți merele pentru a elimina miezul.
  2. Într-un castron amestecați zahărul brun împreună cu fulgii de ovăz, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele.
  3. Cu acest amestec umpleți golurile merelor. 
  4. Pregătiți o tavă, adăugând câte o bucățică de unt în locul unde urmează a fi așezat mărul.
  5. Așezați merele, adăugați apa fierbinte și acoperiți vasul cu folie de aluminiu.
  6. Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 20 minute.
  7. Scoateți tava și dați folia de aluminiu la o parte. 
  8. Introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 20 minute.
  9. Serviți cu înghețată.

  Credit Foto: Fotolia/Viktorija

 

Poza principala

mere_umplute_fulgi_oovaz.jpg

  • 4 mere mari
  • 50 g zahăr brun
  • 30 g fulgi ovăz
  • jumătate linguriță scorțișoară
  • un sfert linguriță nucșoară
  • 2-3 cuișoare măcinate
  • 1 lingură unt
  • 230 ml apă fierbinte
Transformă merele într-un desert aromat pe placul întregii familii.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.