- Cu ajutorul unui cuțit de pepene, scobiți merele pentru a elimina miezul.
- Într-un castron amestecați zahărul brun împreună cu fulgii de ovăz, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele.
- Cu acest amestec umpleți golurile merelor.
- Pregătiți o tavă, adăugând câte o bucățică de unt în locul unde urmează a fi așezat mărul.
- Așezați merele, adăugați apa fierbinte și acoperiți vasul cu folie de aluminiu.
- Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 20 minute.
- Scoateți tava și dați folia de aluminiu la o parte.
- Introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 20 minute.
- Serviți cu înghețată.
Credit Foto: Fotolia/Viktorija
Poza principala
- 4 mere mari
- 50 g zahăr brun
- 30 g fulgi ovăz
- jumătate linguriță scorțișoară
- un sfert linguriță nucșoară
- 2-3 cuișoare măcinate
- 1 lingură unt
- 230 ml apă fierbinte
Transformă merele într-un desert aromat pe placul întregii familii.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu