Mere, migdale, caise uscate și un strop de lichior pentru un desert în stil Jamie Oliver.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 4 mere mici
- 1 ou
- 100 g zahăr tos
- 100 g caise uscate
- 100 g migdale decojite
- lichior Cointreau pentru stropit
- smântână sau iaurt pentru servire ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Curățați merele de miezul cu sâmburi, apoi găuriți-le în mijloc.
- Puneți oul în robotul de bucătărie și adăugați 100 g zahăr tos, 100 g caise uscate și 100 g migdale decojite.
- Amestecați-le în robot și umpleți merele cu acest amestec.
- Dacă rămâne umplutură, o puteți întinde pe fundul vasului în care urmează să preparați merele.
- Așezați merele deasupra și puneți-le la microunde pentru 10 minute, la putere maximă, neacoperite.
- Scoateți vasul cu mere din cuptorul cu microunde, iar dacă umplutura s-a revărsat, împingeți-o la loc cu 1 lingură.
- Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit pentru câteva minute cât să se caramelizeze.
- Turnați smântâna într-o cană pentru servit, iar când merele sunt rumene, scoateți-le din cuptor.
- Stropiți-le cu puțin lichior, aprindeți cu un chibrit iar când flacăra s-a stins, turnați smântâna peste mere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu