1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade.
2. Rupeti 4 bucati de folie de aluminiu.
3. Puneti pe fiecare bucata de folie cate un file de merluciu, stropiti generos cu ulei de masline, asezonati bine, apoi presarati pe fiecare patrunjel si capere. Impaturiti folia si inchideti-o bine.
4. Puneti pestele pe o tava in centrul cuptorului si coaceti pentru 8-10 minute.
5. Intre timp, fierbeti otetul si zaharul intr-o cratita mica pana cand zaharul se dizolva.
6. Taiati cartofii si sotati-i in unt si ulei de floarea soarelui la foc mediu, pana cand se rumenesc.
7. Puneti pestele in farfurii cu toata zeama lui si turnati putin otet pe deasupra. Serviti alaturi de cartofii soté.
4x150g file merluciu
ulei de masline extravirgin
sare grunjoasa si piper
60g patrunjel, taiat
4 linguri de capere, taiate marunt
1/2 cana otet de vin alb
1/2 lingurita zahar
500g cartofi mici, fierti
2 linguri de unt
2 linguri ulei de floarea soarelui
Adaugă comentariu