1. Puneti vinul (sau sucul), apa si ceapa verde intr-o cratita si asezonati.
2. Aduceti compozitia la punctul de fierbere, dupa care reduceti temperatura pana ce a mai ramas pe fundul oalei doar un strat fin de lichid.
3. Tineti cratita pe foc la o temperatura joasa sau transferati lichidul si ceapa intr-un bol incalzit. In compozitie, amestecti pe rand cate un cubulet de unt pana cand totul pare a semana cu o crema mai densa. Adaugati sucul de lamaie dupa gust, amestecati arpagicul si tineti amestecul la cald.
4. Serviti pestele cu mazare si cu sos din belsug.
500 g merluciu
PENTRU SOS:
120 ml vin alb sau suc acru (din fructe crude)
120 ml apa
8 cepe verzi, taiate
sare de mare si piper alb
240 g unt nesarat, taiat in cubulete si congelat
suc de lamaie
60 g arpagic, bine tocat
A SE SERVI CU MAZARE
Adaugă comentariu