Mâncăruri

Full English breakfast (mic dejun englezesc)

mic dejun englezesc

Full English breakfast este printre cele mai recunoscute mâncăruri britanice la nivel internațional, alături de fish&chips, plăcinta de casă și cina de Crăciun.

Foarte popular în Marea Britanie și Irlanda, micul dejun englezesc a apărut în perioada Victoriană. În cele mai multe pub-uri se servește de fapt toată ziua, cererea fiind foarte mare.

Iată cum poți prepara și tu acasă un full English breakfast:

Ingrediente (2 porții)

  • 2 roșii coapte
  • 2 ciuperci
  • 4 felii șuncă afumată
  • 2 cârnați
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei de măsline
  • 1 conservă fasole boabe ( 200 g )
  • 4 felii pâine integrală
  • 2 ouă fierte

Mod de preparare

  1. Tăiați roșiile în jumătăți și desprindeți picioarele ciupercilor.
  2. Eliminați grăsimea de la șuncă și crestați cârnații pe lungime, desfăcându-i.
  3. Plasați roșiile, cârnații și ciupercile pe un grătar încins.
  4. Presărați sare peste ciuperci și roșii și ungeți-le foarte ușor cu ulei de măsline.
  5. Puneți o cratiță cu apă la fiert.
  6. Adăugați și șunca pe grătar lângă restul ingredientelor.
  7. Întoarceți cârnații și gătiți pentru încă 4 minute, până când șunca devine crocantă.
  8. Vărsați conținutul conservei de fasole într-o cratiță și încălziți-o.
  9. Prăjiți feliile de pâine.
  10. Când apa începe să fiarbă spargeți ouăle în aceasta ți fierbeți pentru 2-3 minute.
  11. Scoateți ouăle cu grijă.
  12. Distribuiți ingredientele în farfurii.
Poftă bună!
Sursă foto: iStock
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE