Home » Mâncăruri » Full English breakfast (mic dejun englezesc)
Mâncăruri

Full English breakfast (mic dejun englezesc)

mic dejun englezesc

Full English breakfast este printre cele mai recunoscute mâncăruri britanice la nivel internațional, alături de fish&chips, plăcinta de casă și cina de Crăciun.

Foarte popular în Marea Britanie și Irlanda, micul dejun englezesc a apărut în perioada Victoriană. În cele mai multe pub-uri se servește de fapt toată ziua, cererea fiind foarte mare.

Iată cum poți prepara și tu acasă un full English breakfast:

Ingrediente (2 porții)

  • 2 roșii coapte
  • 2 ciuperci
  • 4 felii șuncă afumată
  • 2 cârnați
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei de măsline
  • 1 conservă fasole boabe ( 200 g )
  • 4 felii pâine integrală
  • 2 ouă fierte

Mod de preparare

  1. Tăiați roșiile în jumătăți și desprindeți picioarele ciupercilor.
  2. Eliminați grăsimea de la șuncă și crestați cârnații pe lungime, desfăcându-i.
  3. Plasați roșiile, cârnații și ciupercile pe un grătar încins.
  4. Presărați sare peste ciuperci și roșii și ungeți-le foarte ușor cu ulei de măsline.
  5. Puneți o cratiță cu apă la fiert.
  6. Adăugați și șunca pe grătar lângă restul ingredientelor.
  7. Întoarceți cârnații și gătiți pentru încă 4 minute, până când șunca devine crocantă.
  8. Vărsați conținutul conservei de fasole într-o cratiță și încălziți-o.
  9. Prăjiți feliile de pâine.
  10. Când apa începe să fiarbă spargeți ouăle în aceasta ți fierbeți pentru 2-3 minute.
  11. Scoateți ouăle cu grijă.
  12. Distribuiți ingredientele în farfurii.
Poftă bună!
Sursă foto: iStock
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.