Full English breakfast este printre cele mai recunoscute mâncăruri britanice la nivel internațional, alături de fish&chips, plăcinta de casă și cina de Crăciun.
Foarte popular în Marea Britanie și Irlanda, micul dejun englezesc a apărut în perioada Victoriană. În cele mai multe pub-uri se servește de fapt toată ziua, cererea fiind foarte mare.
Iată cum poți prepara și tu acasă un full English breakfast:
Ingrediente (2 porții)
- 2 roșii coapte
- 2 ciuperci
- 4 felii șuncă afumată
- 2 cârnați
- sare
- piper măcinat
- ulei de măsline
- 1 conservă fasole boabe ( 200 g )
- 4 felii pâine integrală
- 2 ouă fierte
Mod de preparare
- Tăiați roșiile în jumătăți și desprindeți picioarele ciupercilor.
- Eliminați grăsimea de la șuncă și crestați cârnații pe lungime, desfăcându-i.
- Plasați roșiile, cârnații și ciupercile pe un grătar încins.
- Presărați sare peste ciuperci și roșii și ungeți-le foarte ușor cu ulei de măsline.
- Puneți o cratiță cu apă la fiert.
- Adăugați și șunca pe grătar lângă restul ingredientelor.
- Întoarceți cârnații și gătiți pentru încă 4 minute, până când șunca devine crocantă.
- Vărsați conținutul conservei de fasole într-o cratiță și încălziți-o.
- Prăjiți feliile de pâine.
- Când apa începe să fiarbă spargeți ouăle în aceasta ți fierbeți pentru 2-3 minute.
- Scoateți ouăle cu grijă.
- Distribuiți ingredientele în farfurii.
Poftă bună!
Încearcă și: Omleta cu ciuperci, un mic dejun simplu și rapid
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu