Mâncăruri

Mic dejun englezesc cu ou poșat

mic dejun englezesc

Un mic dejun englezesc este un preparat bogat și sățios, servit adesea în Marea Britanie și Irlanda. Include de obicei slănină, cârnați, ouă, budincă neagră, fasole coaptă, roșii și ciuperci, plus cafea sau ceai. Pornind de la micul dejun englezesc, vă propunem o variantă dietetică cu ou poșat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

 

Ingrediente (4 porții)

  • ulei de măsline pentru stropit
  • 4 ciuperci mari
  • 300 g roșii cherry
  • sare
  • piper
  • 16 felii bacon afumat
  • 8 ouă
  • un strop de oțet din vin alb
  • 8 felii de pâine de secară

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 250 de grade.
  2. Tapetează o tavă mare de bucătărie cu folie de aluminiu și unge-o cu ulei de măsline.
  3. Scoate piciorușul ciupercilor și așează-le în tavă cu lamelele în sus.
  4. Așează alături și roșiile cherry cu tot cu codițe și ciorchine.
  5. Stropește cu puțin ulei de măsline și presară câte puțină sare și piper.
  6. Așează feliile de bacon într-un singur strat în aceeași tavă.
  7. Introdu tava în cuptor și menține până când se frăgezesc ciupercile, iar baconul se rumenește.
  8. Poșează ouăle într-un vas cu apă clocotită și un strop de oțet.
  9. Împarte baconul, ciupercile, roșiile și pâinea de secară (prăjită) în farfurii încălzite.
  10. Ia cu atenție fiecare ou poșat cu o spumieră și așează-l peste pâinea prăjită.
  11. Presară niște piper deasupra și servește.

 

 

Încearcă și: Omletă cu chorizo și brânză de capră

 

 

Sursă foto: 123RF

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE