Home » Mâncăruri » Mic dejun englezesc
Mâncăruri

Mic dejun englezesc

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
davehanlon – Fotolia.com
Descopera deliciile din spatele unei farfurii prezente la orice mic dejun englezesc complet.
mic_dejun_englezesc_fotolia_66224573_subscription_xl.jpg_c_davehanlon_-_fotolia.com_.jpg

Micul dejun englezesc este poate una dintre cele mai sățioase combinații pentru prima masă a zilei. Practic, chiar și cei care nu obișnuiesc să mănânce de dimineață vor saliva la simpla vedere a unei mese atât de bogate și delicioase. Ne-am propus să descoperim împreună care sunt alimentele care formează o masă atât de copioasă și cu un miros aproape irezistibil.

Ouă și bacon

Omleta este o parte importantă a micului dejun englezesc. În locul ei, se mai poate opta pentru oul ochi, dar niciodată ouă fierte sau preparate prin altă metodă care, odată așezate pe pâinea prăjită, ar putea să o înmoaie până la refuz. Englezii iubesc pâinea prăjită înmuiată în gălbenușul moale al oului ochi, cu condiția ca el să nu fie prăjit pe ambele părți până la întărirea gălbenușului. 

Britanicii obișnuiesc să pună oul între două felii de pâine prăjită și să îl consume ca un sandwich. În traducere liberă, baconul este nimic altceva decât șunculița de porc pe care și noi o consumăm cu plăcere. Dar atunci când spunem ”bacon” ne gândim la o carne crocantă, delicioasă, sățioasă, care merge perfect în combinație cu omleta sau ouăle despre care vorbeam mai sus. 

Cum preparăm micul dejun britanic

Dacă te-ai hotărât să încerci ceva diferit, vrem să îți prezentăm un mic dejun englezesc complet. Pentru o singură persoană, ai nevoie de:

•2 cârnați

•2-3 felii de bacon

•2 ciuperci proaspete

•1-2 roșii coapte

•1 ou mare

•1 felie de pâine

Unge o tigaie din teflon cu puțin ulei de măsline. Gătește cârnații în primă instanță. Tigaia nu trebuie să fie neapărat foarte încinsă, deoarece ar trebui să gătești cârnații cateva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. După primele 10 minute, poți da focul de la mic la mediu, pentru a găti și celelalte ingrediente specifice unui mic dejun englezesc. Pune feliile subțiri de bacon în tigaie și prăjește-le 2-4 minute pe fiecare parte, până devin suficient de crocante pentru a fi pe gustul tău.  

Pentru ciuperci, ai nevoie de o spălare adecvată pentru a îndepărta orice urmă de noroi. Poți folosi o pensulă specială pentru gătit în această operațiune. Taie cozile ciupercilor până le nivelezi cu pălăria acesteia. Adaugă sare și piper și pune ciupercile în tigaie, cu codițele în sus. După 2 minute, le puteți întoarce pe partea cealaltă pentru alte 3-4 minute de gătire. Încercați să nu mișcați prea mult ciupercile în timpul gătirii deoarece ele vor elibera sucul natural ce le face extrem de moi.

Taie roșiile rondele și pune-le în tigaie pentru circa 2 minute pe fiecare parte. Asezonează cu sare și piper și toarnă puțin ulei de măsline peste ele. Pâinea prăjită se prepară fie într-un prăjitor de pâine tradițional, fie o poți prepara într-o tigaie separată pe care o ungi cu puțin ulei de măsline. Pentru o aromă mai intensă, poți adăuga un vârf de cuțit de unt după ce întorci felia pe partea cealaltă. Ouăle prăjite se sparg direct în tigaie și se prăjesc după preferințe.

Ce părere ai despre micul dejun englezesc, te tentează sau este prea greu pentru tine?

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.