
Indiferent dacă italienii servesc micul-dejun sau nu, o ceșcuță cu esspresso sau o cană cu cafea cu lapte este cea mai bună băutură a dimineții. Aceasta poate fi însoțită de câteva fursecuri simple, croissante cu cremă de ciocolată sau gem, iaurt cu banane, căpșuni sau cu cafea și un pahar cu suc de portocale proaspăt stoarse.
Dacă vrei să-i faci o surpriză partenerului de viață ori pur și simplu vrei să-ți surprinzi familia, pregătește-le un mic-dejun italienesc.
Iaurt cremos cu banane
Rapid, plin de vitamine și arome, delicios la micul-dejun.
1 iaurt mare grecesc
1 banană mare (sau 2 mici)
Miere (opțional)
Scorțișoară (opțional)
1.Zdrobește banana într-un mixer (sau cu o furculiță) și adaugă piureul obținut în iaurt. Amestecă repede.
2.Adaugă miere și scorțișoară după gust și servește imediat iaurtul cu banane.
Fursecuri amaretti
Pentru prepararea acestor fursecuri amaretti ai nevoie de puține ingrediente, dar acest fapt nu le face mai puțin delicioase.
300 g migdale fără coajă
200 g zahăr
2 albușuri
½ linguriță cu esenta de migdale
sare
1.Zdrobește migdalele într-un blender și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr.
2.Bate spumă albușurile cu un praf de sare și adaugă restul de zahăr. Când spuma stă țeapănă, încorporează cu ajutorul unei spatule amestecul de migdale si un strop de esenta.
3.Pune compoziția într-un poș și formează bănuți pe tava tepetată cu hârtie de copt. Lasă tava în loc deschis circa 2 ore.
4.Coace apoi fursecurile amaretti în cuptorul încins în prealabil pentru 15 minute sau până capătă o culoare aurie.
5.Când s-au răcit fursecurile, le poți depozita într-un borcan cu închidere ermetică sau într-o pungă de hârtie. Servește-le lângă o ceșcuță cu espresso.
Biscotti
Biscuiții biscotti, copți de două ori, sunt delicioși la micul-dejun lângă o cafea aromată.
120 ml ulei
200 g zahăr
390 g făină
3 ouă mari
1 lingură cu praf de copt
1 lingură cu esenta de migdale
alune, fructe uscate, migdale
1.Într-un vas, amestecă uleiul, ouăle, zahărul și esenta de migdale dupa gust.
2.Separat, amestecă făina cu praful de copt și încorporează în compoziția de ouă. Adaugă o mână de alune, migdale sau fructe uscate și frământă ușor aluatul obținut și împarte-l în două.
3.Formează două rulouri de dimensiunea tăvii de copt, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și presează-le ușor până ajung la grosimea de 1 cm.
4.Dă la cuptorul încins pntru 25-30 de minute sau până se capătă o culoare aurie. Lasă să se răcorească, suficient cât să poți pune mâna pe ele, și cu ajutorul unui cuțit ascuțit taie rulourile felii.
5.Pune-le înapoi pe tava de copt și mai bagă-le în cuptor pentru 6-10 minute.
Adaugă comentariu