Home » Mâncăruri » Mic-dejun italienesc
Mâncăruri

Mic-dejun italienesc

Foto
shutterstock
Ouă jumări, cârnăciori, pâine prăjită sau clătite pufoase. Pentru americani așa ar suna micul-dejun perfect. Dar micul-dejun italienesc este cu totul diferit.
mic_dejun1.jpg

Indiferent dacă italienii servesc micul-dejun sau nu, o ceșcuță cu esspresso sau o cană cu cafea cu lapte este cea mai bună băutură a dimineții. Aceasta poate fi însoțită de câteva fursecuri simple, croissante cu cremă de ciocolată sau gem, iaurt cu banane, căpșuni sau cu cafea și un pahar cu  suc de portocale proaspăt stoarse. 

 

Dacă vrei să-i faci o surpriză partenerului de viață ori pur și simplu vrei să-ți surprinzi familia, pregătește-le un mic-dejun italienesc.

 

Iaurt cremos cu banane

 

Rapid, plin de vitamine și arome, delicios la micul-dejun.

 

1 iaurt mare grecesc

1 banană mare (sau 2 mici)

Miere (opțional)

Scorțișoară (opțional)

 

1.Zdrobește banana într-un mixer (sau cu o furculiță) și adaugă piureul obținut în iaurt. Amestecă repede. 

2.Adaugă miere și scorțișoară după gust și servește imediat iaurtul cu banane.

 

 

Fursecuri amaretti

 

Pentru prepararea acestor fursecuri amaretti ai nevoie de puține ingrediente, dar acest fapt nu le face mai puțin delicioase.

 

300 g migdale fără coajă

200 g zahăr

2 albușuri

½ linguriță cu esenta de migdale

sare

 

1.Zdrobește migdalele într-un blender și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr.

2.Bate spumă albușurile cu un praf de sare și adaugă restul de zahăr. Când spuma stă țeapănă, încorporează cu ajutorul unei spatule amestecul de migdale si un strop de esenta.

3.Pune compoziția într-un poș și formează bănuți pe tava tepetată cu hârtie de copt. Lasă tava în loc deschis circa 2 ore.

4.Coace apoi fursecurile amaretti în cuptorul încins în prealabil pentru 15 minute sau până capătă o culoare aurie.

5.Când s-au răcit fursecurile, le poți depozita într-un borcan cu închidere ermetică sau într-o pungă de hârtie. Servește-le lângă o ceșcuță cu espresso.

 

Biscotti

 

Biscuiții biscotti, copți de două ori, sunt delicioși la micul-dejun lângă o cafea aromată.

 

120 ml ulei

200 g zahăr

390 g făină

3 ouă mari

1 lingură cu praf de copt

1 lingură cu esenta de migdale

alune, fructe uscate, migdale

 

1.Într-un vas, amestecă uleiul, ouăle, zahărul și esenta de migdale dupa gust.

2.Separat, amestecă făina cu praful de copt și încorporează în compoziția de ouă. Adaugă o mână de alune, migdale sau fructe uscate și frământă ușor aluatul obținut și împarte-l în două.

3.Formează două rulouri de dimensiunea tăvii de copt, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și presează-le ușor până ajung la grosimea de 1 cm.

4.Dă la cuptorul încins pntru 25-30 de minute sau până se capătă o culoare aurie. Lasă să se răcorească, suficient cât să poți pune mâna pe ele, și cu ajutorul unui cuțit ascuțit taie rulourile felii.

5.Pune-le înapoi pe tava de copt și mai bagă-le în cuptor pentru 6-10 minute.

Mic dejun consistent

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.