Home » Mic dejun pe mapamond

Mic dejun pe mapamond

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© dream79 – Fotolia.com
Descopera bunatatile consumate la micul dejun pe diverse continente ale globului.
fotolia_45504425_subscription_xxl.jpg_c_dream79_-_fotolia.com_.jpg

 

Bucătăria internațională de pe întreg globul aduce cu sine atâtea combinații fascinante încât ți-ai dori să încerci măcar odată bunătățile specifice fiecarei părți de pe globcel puțin atunci când vine vorba de micul dejun.

 

Asia

Spre suprinderea noastră, asiaticii consumă orez chiar și la micul dejun. Ei prepară un terci de orez care mai conține în general bucăți de pui sau de mazăre. Aceștia preferă ceaiurile în locul cafelelor, în general însoțite de niște bucăți de aluat prăjit, formând o combinație similară gustării de gosoși și cafea specifică în America. Ouăle fierte sunt comune în Asia la micul dejun, dar există posibilitatea să încerci și omletă făcută cu ceapă verde.  Trebuie să știi că alimentele care compun un mic dejun în Asia, diferă destul de mult de la o țară la alta. În Korea, spre exemplu, se consumă des un preparat pe bază de Kimchi. Este un amestec foarte picant de condimente servit la aproape orice masă în Korea. El se obține prin fermentarea unor legume cum ar fi sfecla, varza, ridichile sau ceapa.

 

America

Un mic dejun complet în America de Nord conține ouă. Pe lângă ouă, americanii mai prepară faimosul bacon (șuncă de porc), fripturi și cârnați, fiind deloc reticenți atunci când vine vorba de numărul caloriilor pe care le pun în farfurie. Pâinea prăjită nu lipsește de pe masă, dar cafeaua mai este înlocuită și cu suc natural de portocale. În America de Sud, lucrurile sunt un pic diferite. Micul dejun este mult mai lejer din punct de vedere caloric și în ceea ce privește cantitatea de mâncare consumată. Salata de fructe este foarte comună, precum și sendvișurile care sunt însoțite de cafea.  În schimb, micul dejun din weekend este mult mai consistent. Sendvișurile și fructele sunt deseori înlocuite de clătite pufoase și dulciuri de patiserie.

 

Europa

Micul dejun în Europa diferă considerabil de la o țară la alta. În general, un mic dejun european constă într-o cană de cafea sau un pahar cu lapte sau ciocolată caldă și o serie de dulciuri cum ar fi brioșele, cornurile cu ciocolată sau cu gem. Platoul ce compune micul dejun în Europa înclude o serie de lactate și mezeluri cum ar fi salamul, șunca, cașcavalul sau poate fi înlocuit cu lapte și cereale. Unele țări din Europa preferă omleta la micul dejun iar altele optează pentru o salată de fructe.

 

Africa

În ceea ce privește continentul African, este și mai greu să generalizăm cu privire la micul dejun. Spre exemplu, în Senegal, se consumă o cafea numită Touba, acompaniată de fructe cum ar fi banana sau mango, o pâine sub formă de baghetă și Chocoleca, echivalentul african al Nutellei. În Uganda se prepară un mic dejun numit Katogo, un preparat făcut din banane verzi care sunt decojite și fierte împreună cu un sos făcut din alune și carne de vită.

Facebook Comments