- Puneți midiile alături de câteva linguri de ulei de măsline, într-un wok sau o tigaie foarte mare și bine încinsă.
- Scuturați-le bine și adăugați restul ingredientelor, cu excepția sucului de lămâie și a laptelui de cocos.
- Amestecați până când midiile se deschid, iar pe cele care rămând cu cochilia închisă aruncați-le.
- Stoarceți deasupra sucul de lămâie și turnați laptele de nucă de cocos.
- Aduceți în punctul de fierbere și serviți imediat.
Credit Foto. Fotolia/ vpardi
Poza principala
- 2 kg midii
- ulei măsline
- 2 căței usturoi, tăiați felii subțiri
- 3 tulpini iarbă lămâioasă, fără frunze, feliate mărunt
- 2 ardei iuți proaspeți
- 3 linguri ghimbir tăiat în felii subțiri
- 2 mâini coriandru proaspăt, zdrobit sau tocat mărunt
- 1 lingură ulei semințe de susan
- sare
- piper
- 5 fire ceapă verde, tocate
- suculd e la 3 lămâi verzi
- 400 ml lapte de cocos, la conservă
Midii la wok, gătite în lapte de cocos, o altă rețetă perfectă de la Jamie Oliver.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu