Midii aromate la wok, de la Jamie Oliver

  1. Puneți midiile alături de câteva linguri de ulei de măsline, într-un wok sau o tigaie foarte mare și bine încinsă.
  2. Scuturați-le bine și adăugați restul ingredientelor, cu excepția sucului de lămâie și a laptelui de cocos.
  3. Amestecați până când midiile se deschid, iar pe cele care rămând cu cochilia închisă aruncați-le.
  4. Stoarceți deasupra sucul de lămâie și turnați laptele de nucă de cocos.
  5. Aduceți în punctul de fierbere și serviți imediat. 

  Credit Foto. Fotolia/ vpardi

Poza principala

midii_aromate_la_wok.jpg

  • 2 kg midii
  • ulei măsline
  • 2 căței usturoi, tăiați felii subțiri
  • 3 tulpini iarbă lămâioasă, fără frunze, feliate mărunt
  • 2 ardei iuți proaspeți
  • 3 linguri ghimbir tăiat în felii subțiri
  • 2 mâini coriandru proaspăt, zdrobit sau tocat mărunt
  • 1 lingură ulei semințe de susan
  • sare
  • piper
  • 5 fire ceapă verde, tocate
  • suculd e la 3 lămâi verzi
  • 400 ml lapte de cocos, la conservă 
Midii la wok, gătite în lapte de cocos, o altă rețetă perfectă de la Jamie Oliver.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE