1. Spală cotletul, freacă-l cu sare şi prăjeşte-l până capătă o culoare aurie, întorcându-l pe toate părţile. Scoate-l apoi pe hârtie absorbantă.
2. Amestecă, în blender, ierburile şi nuca măcinată, apoi toarnă compoziţia într-un castron mare şi adaugă untul, pesmetul, legumele deshidratate şi albuşul bătut. Amestecă foarte, foarte bine.
3. Aşază cotletul în tavă şi întinde compoziţia de nucă şi ierburi deasupra, cât mai uniform, şi dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 15-20 de minute.
4. Între timp, prepară sosul: toacă ceapa şi căleşte-o în uleiul încins, cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă vinul, ardeiul iute tocat mărunt, pasta de roşii şi las-o să fiarbă cam 20 de minute. Adaugă acum legumele deshidratate şi zahărul.
5. Serveşte cotletul porţionat, cu sos de roşii şi piure de cartofi.
Sugestie
Mielul se înţelege de minune cu fetească neagră.
credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg cotlet de miel (întreg, fără coaste)
2 linguri cu nucă măcinată
1 crenguţă de busuioc verde
1 mână de frunze de pătrunjel verde
1 albuş
1 lingură cu unt
2 linguri cu pesmet
4 linguri cu ulei
1 linguriţă de legume deshidratate pentru supă
sare
Pentru sos
1 ceapă
250 g pastă de roşii
50 ml vin roşu
2 linguri cu ulei
1 ardei iute
1 linguriţă de legume deshidratate pentru supă
1 lingură cu zahăr
Adaugă comentariu