Nimic mai simplu și mai gustos! O porție generoasă de miel cu cartofi și cimbru la cuptor.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6
Ingrediente:
- 1 picior de miel
- 10 căței de usturoi
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- 1 buchet mic de cimbru
- 100 ml stoc de miel sau legume
- 50 g unt
- 10 cartofi, tăiați în felii de 10 cm
Modalitate de preparare:
- Încălziți cuptorul la 190 de grade.
- Crestați piciorul de miel în mai multe locuri și înfigeți jumătăți de căței de usturoi.
- Frecați bucata de carne cu ulei și asezonați cu sare și piper.
- Împrăștiați cantitatea de cimbru pe suprafața cărnii.
- Plasați mielul pe un grătar de cuptor deasupra unei tăvi și coaceți pentru 30 de minute.
- În acest timp combinați stocul de miel sau legume și cu untul într-o cratiță.
- Așezați cartofii în tavă și turnați peste ei amestcul de supă și unt.
- Amestecați cu grijă și agitați tava până când cartofii sunt într-un strat uniform.
- Întoarceți bucata de carne și lăsați-o la cuptor pentru încă 1 oră.
- După 1 oră creșteți temperatura la 220 de grade și scoateți mielul pentru a găti cartofii mai mult până prind o culoare aurie.
- Mielul acoperiți-l cu o bucată de folie și păstrați-l la cald timp de 30 de minute.
- Așezați mielul deasupra cartofilor înainte de servire și stropiți cu sosul din tigaie.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu