Pentru că ne apropiem de Paște vă propunem o rețetă de miel cu vin roșu gătit lent.
Dificultate: ușor
Timp de gătire: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 1/4 kg picior de miel
- 1 kg ceapă
- 1 pumn crenguțe cimbru
- 300 ml vin roșu
- 1 pumn pătrunjel
Modalitate de preparare:
- Pentru început de pregătește mielul.
- Încălziți cuptorul la 160 de grade.
- Ștergeți carnea cu prosoape de hârtie absorbantă și asezonați-o cu sare.
- Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați carnea și căliți-o la foc iute timp de 8 minute, întorcând-o de pe o parte pe alta.
- Scoateți carnea din tigaie și lăsați-o pe o farfurie.
- Tocați ceapa julien și căliți-o în aceeași tigaie timp de 10 minute, până când se înmoaie.
- Adăugați crenguțele de cimbru, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați pentru încă 1 minut.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Așezați mielul într-un vas termorezistent.
- Deasupra așezați ceapa și la final turnați vinul roșu.
- Acoperiți vasul și lăsați la cuptor timp de 3 ore.
- La final presărați pătrunjelul tocat și serviți.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu