Mâncăruri

Miel grecesc cu orzo

Pregătește un preperat delicios pentru masa de Paști, inspirat din bucătăria grecească.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 kg miel
  • 2 cepe, feliate
  • 1 lingură oregano tocat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 batoane de scorțișoară, rupte în jumătate
  • 2 linguri ulei măsline
  • 400 g roșii tocate
  • 1,2 l supă fierbinte de legume sau pui
  • 400 g paste tip orzo
  • parmezan ras

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Se taie mielul în bucăți de 4 cm.
  3. Distribuiți carnea într-un vas termorezistent pest ecare adăugați ceapa, oregano, bucățile de scorțișoară și ulei de măsline, apoi se amestecă bine.
  4. Introduceți vasul la cuptor, neacoperit, timp de 45 de minute.
  5. Se toarnă roșiile tocate și supa de legume, acoperiți și introduceți din nou la cuptor pentru 1 oră și jumătate până când mielul este fraged.
  6. Îndepărtați batoanele de scorțișoară, apoi adăugați orzo, se acoperă din nou și se fierbe timp de încă 20 de minute.
  7. Orzo trebuie să fie fiert și îngroșat.
  8. Presărați parmezan ras înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE