Pregătește un preperat delicios pentru masa de Paști, inspirat din bucătăria grecească.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6
Ingrediente:
- 1 kg miel
- 2 cepe, feliate
- 1 lingură oregano tocat
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 2 batoane de scorțișoară, rupte în jumătate
- 2 linguri ulei măsline
- 400 g roșii tocate
- 1,2 l supă fierbinte de legume sau pui
- 400 g paste tip orzo
- parmezan ras
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
- Se taie mielul în bucăți de 4 cm.
- Distribuiți carnea într-un vas termorezistent pest ecare adăugați ceapa, oregano, bucățile de scorțișoară și ulei de măsline, apoi se amestecă bine.
- Introduceți vasul la cuptor, neacoperit, timp de 45 de minute.
- Se toarnă roșiile tocate și supa de legume, acoperiți și introduceți din nou la cuptor pentru 1 oră și jumătate până când mielul este fraged.
- Îndepărtați batoanele de scorțișoară, apoi adăugați orzo, se acoperă din nou și se fierbe timp de încă 20 de minute.
- Orzo trebuie să fie fiert și îngroșat.
- Presărați parmezan ras înainte de servire.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu