Pregătește un meniu diferit pentru masa de Paște, încearcă o altfel de tocăniță cu miel, năut și coriandru.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 700 g carne de miel, tăiată în bucăți mici
- 400 g roșii
- 2-3 lingurițe pastă harissa
- 400 g năut, scurs
- 1 pumn coriandru tocat
Modalitate de preparare:
- Clătiți carnea de miel și uscați-o cu prosoape de bucătărie.
- Transferați carnea într-o tigaie mare și încinsă.
- Adăugați roșiile din conservă împreună cu sucul .
- Adăugați pasta de harissa și condimentați cu sare și piper.
- Aduceți preparatul în punctul de fierbere și apoi reduceți focul.
- Lăsați carnea să fiarbă timp de 1 oră și jumătate/ 1 oră și 45 minute, sau până când aceasta devine fragedă.
- Adăugați năutul fiert sau la cutie, scurs de excesul de apă.
- Păstrați pe foc pentru încă 5 minute.
- Gustați și condimentați dacă mai este necesar.
- Adăugați coriandru tocat și serviți alături de garnitură de orez sau cușcuș.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu