1. Incalzeste uleiul intr-o oala mare. Adauga bucatile de miel si ceapa intr-un singur strat si prajeste la foc mare amestecand din cand in cand. Adauga condimentele si lasa pe foc inca un minut.
2. Toarna zeama. Lasa la fiert. Adauga ardeiul si caisele si amesteca bine, apoi redu temperatura si lasa la fiert o ora.
3. Adauga mazarea, mierea, coaja de lamaie si lasa la fiert inca 30 de minute.
4. Prepara cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj, adauga zeama de lamaie si coaja, dar si ierburile si asezoneaza.
1 lingura de ulei de floarea soarelui
350g de miel, taiat cubulete
1 ceapa, curatata si feliata
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de curcuma
400ml de zeama de legume
1 ardei rosu, fara seminte, taiat marunt
8 caise coapte
400g de mazare
1 lingurita de miere
coaja rasa si sucul de la o lamaie
Pentru servire:
175g de cuscus
coaja rasa si sucul unei jumatati de lamaie
un manunchi de ierburi aromate
sare si piper
Adaugă comentariu