Surprinde cu un preparat oriental, o combinație inedită de carne cu fructe și arome.
Dificultate: moderat
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 500 g carne miel (macră)
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 700 ml supă de pui
- coaja și sucul de la 1 portocală
- 1 baton de scorțișoară
- 1 linguriță miere
- 17- g caise uscate
- 3 linguri mentă proaspătă, tocată
- 25 g migdale măcinate
- 25 g fulgi migdale
- broccoli la abur
- coușcouș pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc iute.
- Se adaugă mielul și se călește 3-4 minute, până se rumenește.
- Scoateți mielul pe o placă și adăugați în tigaie ceapa și usturoiul.
- Căliți ușor timp de 5 minute, până când se înmoaie.
- Adăugați din nou carnea în tigaie, completați cu supa de pui, coaja și sucul de portocală, scoțișoara, mierea de albine, sare și piper.
- Aduceți în punctul de fierbere, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 1 oră.
- Adăugați caisele și două treimi din mentă.
- Lăsați să fiarbă încă 30 de minute, până când mielul este fraged.
- Adăugați migdalele și amestecați.
- Serviți cu fulgi de migdale și menta rămasă.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu