Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Rupeti painea neagra in bucatele si faramitati-o cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Topiti untul intr-o cratita si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Inainte sa se rumeneasca, adaugati branza feta, nucile pecan si frunzele tocate de busuioc. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.
Asezati o foaie generoasa de folie de aluminiu intr-o tava. Puneti cate o bucata de gat de miel, apoi cate putin din mixtura aromata pe deasupra. Turnati zeama de lamaie si mixul de ierburi si potriviti de sare si piper. Puneti frunzele intregi de busuioc pe deasupra si acoperiti cu marginile foliei de aluminiu.
Coaceti pentru 2 ore. Indepartati folia de aluminiu si mai lasati inca 20 de minute la cuptor, pana se rumeneste. Serviti cu broccoli sau cartofi fierti cu unt.
13 bucati filetate gat de miel
100 g unt
8 felii paine neagra
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, zdrobiti
200 g branza feta, zdrobita
50 g nuci pecan, macinate
10 frunze busuioc proaspat, tocate
sare si piper negru proaspat macinat
zeama de la o lamaie
10 g mix de ierburi
8-10 frunze busuioc proaspat, intregi
Adaugă comentariu