1.Pudrează masa de lucru cu zahăr și mai întinde aluatul într-o foaie mai subțire. Cu forma rotundă decupează cât mai multe cercuri.
2.Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, presară zahăr pudră deasupra lor și dă tava la rece pentru 30 de minute.
3.Mai pudrează-le cu zahăr și coace-le apoi, la 200 grd temperatură (sau treapta 6 la cuptoarele cu gaz), pentru cinci minute, scoate-le și pudrează-le din nou și mai coace-le alte cinci minute. Lasă-le să se răcească în tavă.
4.Între timp, bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, adaugă aromele și pune crema într-un poș.
5.Începe asamblarea desertului millefeuille cu zmeură alternând straturile de foitaj, cremă și fructe proaspete. Sunt delicioase și spectaculoase!
credit foto: Guliver/Thinckstock
400 g aluat foitaj
200 g zmeură
120 g zahăr pudră
pentru cremă
165 ml smântână pentru frișcă
25 g zahăr pudră
1 linguriță cu zeamă de limetă
2 picături de esență de vanilie
Adaugă comentariu