1.Taie în trei foaia de aluat şi coace în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15-20 de minute sau până când foitajul a căpătat o culoare aurie.
2.Pentru crema albă, pune 4 linguri cu smântână şi ciocolata albă ruptă bucăţi pe un vas la bain-marie. Amestecă şi dă deoparte atunci când ciocolata s-a topit.
3.Pentru crema de ciocolată, încălzeşte la bain-marie restulde smîntână şi adaugă ciocolata, amestecând până devine o compoziţie omogenă. Dă deoparte, aromatizează după gust şi lasă să se răcească până ajunge la temperatua camerei.
4.Unge cu o treime din cantitatea de gem prima foaie de aluat. Pune un strat de cremă de ciocolată, câteva fructe proaspete, aşază deasupra a doua foaie. Unge cu gem şi pune din nou cremă de ciocolată şi fructe.
5.Pune deasupra ultima foaie, unge-o cu restul de gem şi pune şi ultimul strat de cremă de ciocolată. Aşteaptă să se întărească crema şi trasează cu un cuţit linii de la un capăt la altul al prăjiturii. Cu ajutorul unui şpriţ umplut cu cremă albă, ornează prăjitura după bunul plac (sau vezi foto).
6.Dă la frigider pentru cel puţin două ore înainte de a servi prăjitura cu ciocolată şi fructe.
375 g aluat de foitaj
4-5 linguri cu gem de zmeură
150 g zmeură
Pentru crema ganache
300 ml smântână dulce
50 g ciocolata alba
200 g ciocolată
esenţă de vanilie
Adaugă comentariu