Selecție de legume primăvăratice pentru o supă bogată în vitamine.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 ceapă fin tocată
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 1 morcov, tocat cuburi
- 1 tijă apio, tocată
- 2 linguri ulei măsline
- 70 g bacon tăiat cuburi (opțional)
- 1 foaie de dafin
- 1 1/2 l supă legume
- 100 g paste tip orzo
- 300 g fasole verde
- 100 g varză de primăvară, tocată mărunt
- 4 linguri pesto
- pâine proaspătă pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Prăjiți ceapa, usturoiul, morcovul și țelina într-o oală cu ulei de măsline.
- Mențineți pe foc mediu până când acestea se înmoaie.
- Scoateți legumele și căliți cuburile de bacon/pancetta.
- Când baconul se rumenește lăsați-l într-o sită să se scurgă de excesul de grăsime și adăugați în oală legumele peste care adăugați foaia de dafin, condimente și stocul de legume.
- Aduceți în punctul de fierbere și adăugați pastele.
- După 5 minute adăugați fasolea verde.
- După alte două minute adăugați varza tocată.
- Încorporați pesto înainte de servire.
- Serviți cu pâine prăjită.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu