Home » Supe și ciorbe » Minestrone de vară
Supe și ciorbe

Minestrone de vară

Oferă-i organismului  doza naturală de vitamina C, preparând cea mai verde supă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Minestrone

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 fire praz, fin feliate
  • 2 tije apio feliate mărunt
  • 2 dovlecei, tăiați cuburi
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 l stoc legume
  • 250 g sparanghel, tocat
  • 100 g mazăre, proaspătă sau congelată
  • 200 g fasole verde
  • 1 legătură mică e busuioc, tocat
  • pâine prăjită pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, se adaugă prazul împreună cu  țelina  și se fierbe timp de 8 minute până se înmoaie.
  2. Se adaugă dovleceii și usturoiul.
  3. Se gătește ușor timp de 5 minute, nu mai mult.
  4. Se toarnă stocul de legume, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la fiert timp de 10 minute.
  5. Se adaugă sparanghelul, mazărea și fasolea verde.
  6. Se fierbe totul timp de încă 4 minute, până când legumele sunt gătite.
  7. Se presară busuiocul tocat și se asezonează după gust.
  8. Se servește cu felii de pâine prăjită și busuioc opțional.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.