1. PENTRU ALUAT: Preincalziti cuptorul la 200 C. Puneti untul si apa intr-o tigaie si aduceti amestecul la punctul de fierbere. Odata ce untul s-a topit si apa a inceput sa fiarba, luati compozitia din tigaie si adaugati faina si sarea cu o lingura de lemn. Amestecati pana ce coca formata se desprinde de vas.
Adaugati ouale unul dupa altul, amestecand dupa fiecare adaugare pana ce amestecul se omogenizeaza. Folositi un sprit sau doua lingurite de desert pentru a turna coca in cantitati mici pe o folie de copt. Coaceti pana ce amestecul devine pufos si maroniu.
2. PENTRU UMPLUTURA DE CAFEA: Amestecati jumatate din cantitatea de faina si sarea intr-un bol. Adaugati zaharul si galbenusurile pana ce amestecul devine gros si deschis la culoare. Treptat, adaugati restul de faina amestecand continuu. Aduceti laptele la punctul de fierbere, luati compozitia de pe foc si lasati-o sa stea pana devine calduta.
Turnati laptele in compozitia de oua, imediat ce s-a racit, amestecand tot timpul. Adaugati cacaua si cafeaua expresso instant si turnati totul inapoi in oala in care laptele a fost incalzit. Aduceti amestecul la o temperatura potrivita in timp ce amestecati continuu si compozitia s-a ingrosat.
Lasati-o sa se raceasca. Pentru a preveni formarea unei cruste la suprafata, puneti o folie fix deasupra suprafetei. Umpleti mingiutele inainte sa preparati caramelul.
3. PENTRU CARAMEL: Puneti zaharul pudra si apa intr-o tigaie si amestecati pana ce zaharul s-a dizolvat. Aduceti amestecul la punctul de fierbere si lasati sa fiarba pana ce acesta a prins o culoare de caramel puternica.
SFAT: Luati amestecul de pe foc chiar inainte sa ajunga la culoarea ideala, pentru ca acea caldura retinuta va continua sa se innegreasca.
4. PENTRU AMESTECUL FINAL: Umpleti mingiutele cu intreaga compozitie de cafea si inmuiati-le in caramel. Puneti-le pe o folie de copt si lasati caramelul sa se aseze.
SFAT: Daca aveti un sprit, faceti o gaura mica in fiecare mingiuta si umpleti-le.
ALUAT:
75 g unt
175 ml apa
110 g faina
1 varf de sare
3 oua
UMPLUTURA DE CAFEA:
45 g faina
1 varf de sare
125 g zahar
6 galbenusuri
500 ml lapte
15 g cacao
30 g cafea expresso instant
CARAMEL:
200 g zahar pudra
500 ml apa
Adaugă comentariu