1. Dizolvi drojdia si lingurita cu zahar in apa calda. Fierbi laptele, il lasi sa se raceasca si adaugi drojdia dizolvata.
2. Separat, amesteci intr-un castron untul, zaharul, scortisoara si sarea. Torni laptele si amesteci bine. Bati ouale pana fac spuma si le pui peste amestec. Adaugi treptat faina, pana cand obtii un aluat.
3. Acoperi castronul cu o carpa de bucatarie si lasi la temperatura camerei 2 ore. Intr-o oala, fierbi ingredientele pentru sirop 6-7 minute si le dai deoparte.
4. Formezi cu doua lingurite umede 60 de mingiute din aluat si le prajesti pana cand devin aurii inchis in ulei, la 170 grd C (uleiul este suficient de incins daca pe manerul lingurii tinute in el incep sa apara basici).
5. Scoti aceste mingiute de miere cu o lopatica pentru spuma, scurgi pe pergament si treci prin sirop. Presari imediat cu fistic si le servesti calde.
Sursa: Revista FEMEIA.
20 g drojdie
1 lingurita cu zahar
75 ml apa calda
70 g unt
70 g zahar
1 priza scortisoara macinata
1 priza sare
450 ml lapte
3 oua
600 g faina
150 g fistic macinat
ulei pentru prajit
Pentru sirop:
400 g miere
200 ml apa
350 g zahar
Adaugă comentariu