1.Topeşte untul şi adaugă smântâna şi zahărul, amestecând până se dizolvă acesta din urmă. Ia de pe foc şi adaugă cireşele, migdalele, coaja de citrice tăiată mărunt şi făina.
2.Lasă compoziţia să se răcorească, atît cât poate fi modelată,rupe din aluat bucăţi potrivite şi aşază-le în formele de brioşe tapetate cu hârtie. Dă tava la cuptor pentru 8-10 minute sau până capătă florentinele o culoare aurie şi apetisantă.
3.Îndepărtează hârtiile şi lasă florentinele să se răcească pe un grătar. Între timp, topeşte ciocolata pe baie de aburi şi trece prin ea marginile fiecărui biscuite.
4.După ce s-au uscat, poţi păstra florentinele într-un borcan de sticlă, acoperit, până la 2 săptămâni.
15 g unt
1 lingură smântână
30 g zahăr
15 g cirese glasate
50 g fulgi de migdale
25 g coajă de lămâie glasata
1 lingură făină
200 g ciocolată
Adaugă comentariu