- Pentru început pregătiți aluatul. Amestecați făina cu puțină sare, adăugați oregano și 4 linguri cu ulei.
- Amestecați și frământați timp de 15 minute, treptat adăugând apă până ce aluatul devine elastic și omogen.
- Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l să se odihnească 45 minute.
- Tocați măslinele și feliați dovleceii.
- Prăjiți dovleceii pentru 5 minute, la foc mic, într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline și sare.
- Introduceți la blender jumătate din cantitatea de dovlecei.
- Amestecați piureul obținut cu ricotta, brânză pecorino, ouăle, măslinele feliate, busuiocul tocat, usturoiul tocat și făina.
- Condimentați umplutura obținută cu sare și piper după gust.
- Scoateți aluatul și tapetați 6 sau 8 forme de tartă unse în prealabil cu ulei.
- Turnați peste aluat umplutura și adăugați feliile de dovlecei păstrate.
- Coaceți pentru 30-35 minute în cuptorul preâncălzit la 180 de grade.
Credit Foto: Fotolia/ anna_shepulova
Poza principala
Pentru aluat:
- 350 g făină
- ulei măsline
- 1 lingură oregano
- sare
- apă
Pentru umplutură:
- 4 dovlecei
- 200 g brânză ricotta
- aproximativ 20 măsline fără sâmburi
- 2 ouă
- 4 linguri brânză pecorino
- 1 legătură busuioc
- 1 cătel usturoi
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Un aperitiv elegant și gustos cu care nu vei da greș!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu