Mini quiche cu dovlecei

  1. Pentru început pregătiți aluatul. Amestecați făina cu puțină sare, adăugați oregano și 4 linguri cu ulei.
  2. Amestecați și frământați timp de 15 minute, treptat adăugând apă până ce aluatul devine elastic și omogen.
  3. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l să se odihnească 45 minute. 
  4. Tocați măslinele și feliați dovleceii.
  5. Prăjiți dovleceii pentru 5 minute, la foc mic, într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline și sare.
  6. Introduceți la blender jumătate din cantitatea de dovlecei. 
  7. Amestecați piureul obținut cu ricotta, brânză pecorino, ouăle, măslinele feliate, busuiocul tocat, usturoiul tocat și făina.
  8. Condimentați umplutura obținută cu sare și piper după gust.
  9. Scoateți aluatul și tapetați 6 sau 8 forme de tartă unse în prealabil cu ulei.
  10. Turnați peste aluat umplutura și adăugați feliile de dovlecei păstrate.
  11. Coaceți pentru 30-35 minute în cuptorul preâncălzit la 180 de grade.

  Credit Foto: Fotolia/ anna_shepulova

 

Poza principala

mini_quiche_cu_dovlecei.jpg

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • ulei măsline
  • 1 lingură oregano
  • sare
  • apă

 Pentru umplutură:

  • 4 dovlecei
  • 200 g brânză ricotta
  • aproximativ 20 măsline fără sâmburi
  • 2 ouă
  • 4 linguri brânză pecorino
  • 1 legătură busuioc
  • 1 cătel usturoi
  • 1 lingură făină
  • sare 
  • piper

 

Un aperitiv elegant și gustos cu care nu vei da greș!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE