- Cerneți făina într-un bol. Adăugați în mijlocul ei untul moale, gălbenușul de ou și ricotta scursă.
- Adăugați un praf de sare și frământați aluatul.
- Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la frigider pentru 30 de minute.
- În acest timp vă ocupați de umplutură. Topiți 20 g unt într-o cratiță, apoi adăugați făina și amestecați constant timp de 1 minut.
- Indepărtați cratița de pe sursa de foc și adăugați laptele în fir subțire, amestecând continuu.
- Puneți din nou cratița pe foc și fierbeți la foc mic până obțineți un sos gros.
- Adăugați sare și un praf de piper și lăsați sosul să se răcească.
- Curațați brânza emmentaler și dați-o pe răzătoare, adăugați parmezanul, cașcavalul ras, gălbenușul de ou, sosul bechamel și un praf de sare.
- Amestecați toate ingredientele cu o lingură, până pbțineți un amestec dens.
- Scoateți aluatul din frigider și întindeți din el o foaie subțire.
- Impărțiți în 4 cercuri.
- Tapetați cu aluatul forme mici de tartă unse cu unt.
- Înțepați aluatul cu furculița în 2 locuri, apoi turnați umplutura.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 minute.
- Lăsați formele să se odihnească pentru 10 minute, apoi scoateți tartele și serviți preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ Peteers
Poza principala
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 70 g ricotta
- 1 ou
- 70 g unt
- sare
Pentru umplutură:
- 100 g parmezan ras
- 100 g emmentaler
- 50 g cașcaval ras
- 1 gălbenuș ou
- 200 ml lapte
- 40 g unt
- sare
- piper
Tartele sunt o alegere perfectă când vine vorba de antreuri sau gustări sățioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu