Mini tarte cu branza

  1. Cerneți făina într-un bol. Adăugați în mijlocul ei untul moale, gălbenușul de ou și ricotta scursă.
  2. Adăugați un praf de sare și frământați aluatul. 
  3. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la frigider pentru 30 de minute.
  4. În acest timp vă ocupați de umplutură. Topiți 20 g unt într-o cratiță, apoi adăugați făina și amestecați constant timp de 1 minut.
  5. Indepărtați cratița de pe sursa de foc și adăugați laptele în fir subțire, amestecând continuu.
  6. Puneți din nou cratița pe foc și fierbeți la foc mic până obțineți un sos  gros.
  7. Adăugați sare și un praf de piper și lăsați sosul să se răcească.
  8. Curațați brânza emmentaler și dați-o pe răzătoare, adăugați parmezanul, cașcavalul ras, gălbenușul de ou, sosul bechamel și un praf de sare.
  9. Amestecați toate ingredientele cu o lingură, până pbțineți un amestec dens.
  10. Scoateți aluatul din frigider și întindeți din el o foaie subțire.
  11. Impărțiți în 4 cercuri.
  12. Tapetați cu aluatul forme mici de tartă unse cu unt. 
  13. Înțepați aluatul cu furculița în 2 locuri, apoi turnați umplutura.
  14. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 minute.
  15. Lăsați formele să se odihnească pentru 10 minute, apoi scoateți tartele și serviți preparatul cald.

  Credit Foto: Fotolia/ Peteers

Poza principala

tarta_cu_branza.jpg

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 70 g ricotta
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • sare 

 Pentru umplutură: 

  • 100 g parmezan ras
  • 100 g emmentaler
  • 50 g cașcaval ras
  • 1 gălbenuș ou
  • 200 ml lapte
  • 40 g unt
  • sare 
  • piper

 

Tartele sunt o alegere perfectă când vine vorba de antreuri sau gustări sățioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE