1. Spală dovleceii și roșiile și feliază-le subțire. Lasă-le separat să se scurgă.
2. Fierbe conopida în apă cu sare până se înmoaie puțin. Când se răcește, zdrobește-o cu mixerul și adaugă în piureul obținut 50 ml smântână și trei ouă. Sărează și pipărează după gust.
3. Repetă procedura pentru morcovi.
4. Tapetează patru miniforme termorezistente cu hârtie de copt și pune la bază felii de dovlecei. Pune un strat de piure de conopidă, felii de roșii și piureul de morcovi.
5. Așază deasupra câteva felii de dovlecel și acoperă cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
6. Pune formele într-o tavă mai adâncă și toarnă apă mai sus de jumătatea vaselor de copt. Coace la foc mic (110 grd) pentru o oră.
7. Scoate budincile din forme după ce s-au răcorit, garnisește-le cu frunze de pătrunjel și măsline și servește-le imediat.
credit foto: Photoland/Profimedia
Budincă cu legume la grătar
150 g conopidă
150 g morcovi
150 g dovlecei
150 g roșii
6 ouă
100 ml smântână
50 g măsline
pătrunjel verde
piper alb
sare
Adaugă comentariu