1. Amestecă într-un castron făina cu praful de copt. Încorporează treptat ouăle, laptele și uleiul. Presară un vîrf de cuțit de sare, puțin piper și ¾ din cantiatea de parmezan. Acoperă vasul și lasă să stea cel puțin o oră.
2. Spală și curăță dovlecelul de coajă și taie-l julien. Scurge creveții. Pune o tigaie pe foc și unge-o cu un strop de ulei. Când s-a înfierbântat, pune din loc în loc o lingură cu aluat, la distanță unele de altele.
3. Pune imediat deasupra câte un crevete, un vârf de cuțit de dovlecel, o linguriță cu sos și presară deasupra boia (iute sau dulce, după gust). Când s-au copt, ia-le cu o spatulă și așază-le pe un platou. Servește-le imediat cu restul de parmezan presărat deasupra.
225 g făină
1 linguriță (de cafea) cu praf de copt
3 ouă
300 ml lapte
3 linguri cu ulei de măsline + ulei pentru copt
80 g parmezan
1 dovlecel mic
1 borcan mic cu creveți în apă
sos tomat
boia
piper
sare
Adaugă comentariu