Iată ce rețete mai putem prepara dacă avem la îndemână un dovleac copt.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6
Ingrediente:
- 1/2 dovleac copt ( 700 g )
- 100 g făină cu agent de creștere
- 1 ou mare
- 150 g brânză de casă
- sare
- piper
- o bucată unt
- câteva frunze de salvie proaspătă
Modalitate de preparare:
- Pentru început coaceți dovleacul la 180 de grade, timp de 1 oră și jumătate, apoi decojiți-l, scoateți semințele și extrageți pulpa.
- Faceți un piure din dovleacul răcit, împreună cu făină cu agent de creștere, oul și brânzica de casă, plus un praf de sare și piper.
- Plasați o tigaie antiaderentă pe sursa de foc, cu un strop de ulei de măsline și adăugați cu lingurița grămăjoare de compoziție.
- Întoarceți-le când devin aurii, pe partea cealaltă, apoi adăugați o bucată de unt nesărat în centrul tigăii și câteva frunze de salvie proaspătă.
- Amestecați pentru ca miniclătitele să se rumenească.
- Întoarceți-le din nou pentru a le îmbrăca în arome și prăjiți până dein aurii pe ambele părți.
- Serviți cu brânză rasă pe deasupra.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu