Home » Deserturi & băuturi » Miniclătite de dovleac
Deserturi & băuturi

Miniclătite de dovleac

Iată ce rețete mai putem prepara dacă avem la îndemână un dovleac copt.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1/2 dovleac copt ( 700 g )
  • 100 g făină cu agent de creștere
  • 1 ou mare
  • 150 g brânză de casă
  • sare
  • piper
  • o bucată unt
  • câteva frunze de salvie proaspătă

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început coaceți dovleacul la 180 de grade, timp de 1 oră și jumătate, apoi decojiți-l, scoateți semințele și extrageți pulpa.
  2. Faceți un piure din dovleacul răcit, împreună cu făină cu agent de creștere, oul și brânzica de casă, plus un praf de sare și piper.
  3. Plasați o tigaie antiaderentă pe sursa de foc, cu un strop de ulei de măsline și adăugați cu lingurița grămăjoare de compoziție.
  4. Întoarceți-le când devin aurii, pe partea cealaltă, apoi adăugați o bucată de unt nesărat în centrul tigăii și câteva frunze de salvie proaspătă.
  5. Amestecați pentru ca miniclătitele să se rumenească.
  6. Întoarceți-le din nou pentru a le îmbrăca în arome și prăjiți până dein aurii pe ambele părți.
  7. Serviți cu brânză rasă pe deasupra.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.