Amesteci faina cu parmezanul, adaugi untul, oul si smantana framantand pana obtii o coca moale. O invelesti intr-o folie alimentara si o dai la frigider pentru 1 ora.
Incalzesti cuptorul la 120° (temperatura mica). Speli rosiile. Ungi cu ulei o tava mica de copt, asezi rosiile pe ea si le stropesti cu ulei, dupa care pui sare, piper si zahar pudra.
Peste rosii imprastii felioarele de usturoi si frunzulitele de cimbru. Pui tava in cuptor pentru 45 de minute, iar din cand in cand mai intorci rosiile, sa nu se prinda sau sa nu se sparga.
Scoti rosiile din cuptor si dai focul mai mare, la 190°. Pe o suprafata cu faina intinzi coca intr-o foaie groasa de 3-4 mm. Din ea o sa scoti 2 bucati rotunde cu un diametru de 16 cm.
Le asezi intr-o tava de copt antiaderenta si le ungi cu pasta de masline, apoi pui rosiile coapte. Picuri putin suc lasat de rosii, adaugi un pic de cimbru proaspat si le dai la copt 25 de minute.
Aduci la masa minitartele fierbinti sau caldute. Merge langa ele si un pahar cu vin.
Revista FEMEIA.
Pentru aluatul cu parmezan:
250 g faina si faina pentru lucru,
40 g parmezan ras,
125 g unt, 1 ou,
1 lingura de smantana
Pentru umplutura:
600 g rosii cherry,
4 catei de usturoi taiati felii,
4 ramurele de cimbru,
4 linguri de pasta de masline,
4 linguri de ulei de masline,
2 linguri de zahar pudra,
sare, piper
Adaugă comentariu