
Ingrediente
200 g unt
200 g zahăr
circa 400 g fructe (nectarine, piersici, prune și struguri)
3 ouă
un praf de sare
2 plicuri cremă pentru tarte
500 ml lapte rece
1 plic tort jeleu roșu
Mod de preparare
Freci untul cu zahărul, adaugi apoi ouăle (unul câte unul), sarea și mixezi bine până se topește zahărul. Adaugi făina și omogenizezi aluatul, pe care îl pui la rece pentru circa 2 ore. După ce a stat la rece, iei din aluat bucățele mici pe care le așezi și le modelezi cu ajutorul degetelor în formă de minitartă. Formele de minitarte astfel preparate le dai la cuptor în jur de 30-40 de minute. Când sunt gata, le scoți din cuptor, le lași să se răcească, după care le umpli cu crema pentru tarte, preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Peste cremă așezi fructele pe care le dorești. Pregătești și jeleul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și îl torni peste minitarte. Dai minitartele la rece, apoi le aranjezi pe un platou.
Adaugă comentariu