1.Freacă gălbenușurile cu ulei (la temperatura camerei) până obţii o maioneză fină. Separat, bate albușurile cu un praf de sare până stau băţ.
2.Adaugă în ploaie zahărul fin și zahărul vanilat și bate în continuare albușurile. Pune câte o lingură cu maioneză de gălbenușuri și încorporează cu o lingură de lemn făina proaspăt cernută și coajă rasă de lămâie după gust.
3.Unge cu unt formele de tarte și tapetează-le cu făină. Toarnă compoziţia și pune formele într-o tavă mai mare. Dă-o la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii (dacă iese curată din aluatul înţepat, blatul este copt). Lasă să se răcorească în forme și abia apoi scoate minitartele pe un grătar.
4.Pune la baie de aburi ingredientele pentru cremă, mai puţin vanilia. Când crema începe să se îngroașe și nu se mai simte gustul de făină, ia de pe foc, amestecă până se răcorește, apoi aromatizezi cu vanilie după gust.
5.Pune o lingură cu cremă pe fiecare minitartă și decorează cu sferturi de căpșune proaspete. Pentru un plus de fantezie, presară bobiţe de ciocolată (sau rasă pur și simplu). Dă la rece minimum 2-3 ore înainte de a le servi, alături de un vin alb dulce și rece.
300 g căpșune
Pentru cremă
200 ml lapte
200 g zahăr tos fin
3 galbenusuri
esenţă de vanilie
Pentru blat
6 ouă
6 linguri cu zahăr
6 linguri cu făină
2 linguri cu ulei
2 pliculețe cu zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
sare
Adaugă comentariu