
De-a lungul timpului, s-au nascut mituri ce implica produsele alimentare si calitatile sau defectele lor. Sa vedem care sunt adevarate si care nu.
Deci, e adevarat ca…
… sarea îngrasa?
Sarea nu îngrasa, dar determina retinerea apei în organism, fapt ce are drept consecinta marirea cantitatii de tesut adipos. Celulita, pe care o au si multe femei cu greutate normala, poate aparea si din cauza ca avem obiceiul de a sara prea mult mâncarea.
… nu e bine sa bei zilnic aceeasi apa minerala?
E de preferat sa alternezi brandurile, pentru a evita obisnuinta organismului cu o singura formula de apa minerala, care duce, au aratat anumite studii, la aparitia pietrelor la rinichi. Ideal este sa alegi ape minerale cu un continut scazut de nitrati, compusi organici care contamineaza pânza freatica din pricina folosirii îngrasamintelor chimice în agricultura.
… e periculos sa bei dintr-o sticla de apa uitata în masina?
Depinde unde a stationat masina. Sticlele de plastic în care este îmbuteliata apa, daca sunt închise bine, o pastreaza în conditii sigure, problema e ca recipientul sa nu fie lasat în soare sau, în general, în locuri insalubre ori cu temperaturi înalte. În acest caz, mai bine desfaci alta sticla.
… bicarbonatul de sodiu albeste dintii?
Bicarbonatul de sodiu este o substanta abraziva care, desi are efect de albire, ataca smal?ul dintilor si poate accentua sensibilitatea dentara. O operatiune eficienta de albire a dintilor se poate face numai de catre medicul stomatolog.
… pâinea prajita e cancerigena?
Cea foarte arsa, da! S-a dovedit ca zonele înnegrite ale feliei de pâine contin acrilamida, o toxina ce poate duce la aparitia formatiunilor canceroase. Pâinea se prajeste doar pâna devine aurie, nu direct pe aragaz, ci în toaster, iar eventualele zone cu arsuri se vor îndeparta cu un cutit.
Adaugă comentariu