Home » Mituri despre spanac

Mituri despre spanac

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Se zice ca spanacul conţine cel mai mult fier dintre toate alimentele, oricine-l poate consuma şi te slăbeşte. Să aflăm cum stau, de fapt, lucrurile!
spanac.jpg

Spanacul este un aliment sănătos, însă nu este campion la fier!

Spanacul te ajută să slăbeşti: ADEVĂRAT
Are puţine grăsimi (100 g de spanac au doar 23 de calorii) şi conţine multe fibre, fiind ideal în curele de slăbire, precum şi în procesul de scădere a nivelului de colesterol.

Oricine poate consuma spanac: FALS
Spanacul nu ar trebui să se găsească în farfuria unor categorii de persoane (cele cu afecţiuni hepatice, reumatice şi care suferă de litiaza biliară) din cauza acidului oxalic pe care îl conţine. De asemenea, spanacul are acid uric, fiind interzis persoanelor cu hiperuricemie sau celor cu litiaza urică. Iar oxalaţii de potasiu şi de calciu din compoziţia acestuia nu sunt benefici celor cu inflamaţii intestinale, boli hepatice, reumatism şi artrite.

Este un luptător anticancer: ADEVĂRAT
Spanacul este încărcat cu flavonoide, care acţionează ca antioxidanţi, protejând organismul de radicalii liberi.  Cercetătorii au descoperit cel puţin 13 compuşi diferiţi de flavonoide, care acţionează ca nişte veritabile substanţe anticancer. 

Conţine multe vitamine: FALS
E adevărat că 100 g de spanac proaspăt conţin 47% din necesarul zilnic de vitamina C, însă el este, de fapt, o importanţă sursa de minerale – magneziu, potasiu, zinc, mangan. Potasiul ajuta la controlul pulsului şi al tensiunii sangvine, cuprul este esenţial în producerea celulelor roşii, iar zincul are un rol de bază în creşterea şi dezvoltarea organismului.

Facebook Comments