Home » Deserturi & băuturi » Mojito Cheesecake
Deserturi & băuturi

Mojito Cheesecake

  1. Combinați ciocolata albă împreună cu untul într-o crăticioară și topiți-le pe baie de aburi, amestecând continuu.
  2. Adăugați biscuiții rupți în bucăți și continuați să amestecați.
  3. Într-o formă cu pereți detașabili, adăugați acest amestec de biscuiți, presând cu lingura.
  4. Introduceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute.
  5. În acest timp puneți gelatina pentru cremă la înmuiat în 30 ml apă. 
  6. Într-un bol mixați crema de brânză, smântâna, laptele condensat și vanilia.
  7. Separat, într-un alt bol amestecați frunzele de mentă, coaja rasă de limetă, sucul de limetă și romul alb, apoi pasați-le.
  8. Combinați acest amestec cu crema de brânză și încorporați gelatina topită în prealabil pe bain marie.
  9. Întindeți crema obținută peste blatul de biscuiți, neteziți cu ajutorul unei spatule și introduceți la frigider.
  10. Înmuiați gelatina pentru jeleul de mentă în 50 ml apă rece. Lăsați-o să se hidrateze pentru 10 minute.
  11. Într-un vas încălziți siropul de mentă și amestecați cu coaja și sucul de limetă, frunzele de mentă și romul.
  12. La final treceți compoziția prin blender și încorporați gelatina topită pe baie de aburi.
  13. Amestecați jeleul pentru a se omogeniza și adăugați-l peste cheesecake.
  14. Lăsați la frigider pentru minim 4 ore înainte de servire. 

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

mojito_cheesecake.jpg

Pentru blat:

  • 150 g biscuiți simpli
  • 100 g ciocolată albă
  • 50 g unt

 Pentru cremă:

  • 700 g mascarpone
  • 400 g smântână
  • 400 g lapte condensat
  • 50 ml rom alb
  • 1 limetă
  • 1/2 plic gelatină
  • 1 mână mentă
  • 1 fiolă esență vanilie

 Pentru jeleu:

  • 150 ml sirop mentă
  • 1 mână mentă proaspătă
  • 1 limetă
  • 30 ml rom
  • 5 g gelatină
Dacă ești în căutarea unui desert răcoritor pentru noaptea dintre ani, avem o propunere cu care vei impresiona în mod sigur.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.