- Combinați ciocolata albă împreună cu untul într-o crăticioară și topiți-le pe baie de aburi, amestecând continuu.
- Adăugați biscuiții rupți în bucăți și continuați să amestecați.
- Într-o formă cu pereți detașabili, adăugați acest amestec de biscuiți, presând cu lingura.
- Introduceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute.
- În acest timp puneți gelatina pentru cremă la înmuiat în 30 ml apă.
- Într-un bol mixați crema de brânză, smântâna, laptele condensat și vanilia.
- Separat, într-un alt bol amestecați frunzele de mentă, coaja rasă de limetă, sucul de limetă și romul alb, apoi pasați-le.
- Combinați acest amestec cu crema de brânză și încorporați gelatina topită în prealabil pe bain marie.
- Întindeți crema obținută peste blatul de biscuiți, neteziți cu ajutorul unei spatule și introduceți la frigider.
- Înmuiați gelatina pentru jeleul de mentă în 50 ml apă rece. Lăsați-o să se hidrateze pentru 10 minute.
- Într-un vas încălziți siropul de mentă și amestecați cu coaja și sucul de limetă, frunzele de mentă și romul.
- La final treceți compoziția prin blender și încorporați gelatina topită pe baie de aburi.
- Amestecați jeleul pentru a se omogeniza și adăugați-l peste cheesecake.
- Lăsați la frigider pentru minim 4 ore înainte de servire.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
Pentru blat:
- 150 g biscuiți simpli
- 100 g ciocolată albă
- 50 g unt
Pentru cremă:
- 700 g mascarpone
- 400 g smântână
- 400 g lapte condensat
- 50 ml rom alb
- 1 limetă
- 1/2 plic gelatină
- 1 mână mentă
- 1 fiolă esență vanilie
Pentru jeleu:
- 150 ml sirop mentă
- 1 mână mentă proaspătă
- 1 limetă
- 30 ml rom
- 5 g gelatină
Dacă ești în căutarea unui desert răcoritor pentru noaptea dintre ani, avem o propunere cu care vei impresiona în mod sigur.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu