Asezonați cu chimen, usturoi și rozmarin, acești morcovi sunt o idee genială pentru o garnitură condimentată.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 6-8 morcovi medii
- 1 crenguță cimbru
- 1 crenguță rozmarin
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 stele anason
- 1 foie de dafin
- 1 linguriță ulei măsline
- 1 cub de unt
- 1 linguriță semințe de chimen
Modalitate de preparare:
- Plasați morcovii, cimbrul, rozmarinul, usturoiul, anasonul și foia de dafin într-o cratiță.
- Acoperiți cu apă și aduceți în punctul de fierbere.
- Lăsați vasul pe foc potrivit timp de 30 de minute, până când se înmoaie.
- Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și lăsați morcovii să se răcorească.
- Transferați morcovii într-o farfurie și lăsați-i la frigider 20 de minute.
- Încălziți uleiul într-o tigaie și adăugați morcovii timp de 5 minute, până când se rumenesc complet.
- Lăsați focul la mic, adăugați untul și semințele de chimen și agitați tigaia.
- Mențineți morcovii pe foc până devin lucioși, apoi serviți.
Morcovi aromați cu chimen, cine ar fi zis că este atât de simplu să pregătești legumele într-o variantă spectaculoasă.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu