Home » Morcovi la cuptor cu naut

Morcovi la cuptor cu naut

  1. Pentru început combinați grâul uscat cu cel puțin 3 căni de apă. Aduceți apa în punctul de fierbere apoi reduceți flacăra și lăsați să se fiarbă amestecând ocazional. Timpul de fierbere diferă de tipul de grâu folosit, poate dura de la 15 până la 40 de minute.
  2. Scurgeți excesul de apă și adăugați 1 lingură cu ulei de măsline, 1 de lămâie , usturoiul și 1/2 linguriță cu sare.
  3. Amestecați bine apoi adăugați năutul, amestecați ingredientele și lăsați deoparte până.
  4. Încălziți cuptorul la 250 de grade și tapetați o tavă  cu hârtie de copt.
  5. Împrăștiați morcovii în tavă, stropiți cu 1 lingură de ulei, semințele de chimen, sare și piper.
  6. Amestecați cu mâinile pentru a distribui uniform condimentele.
  7. Coaceți pentru 30-35 de minute, până când morcovii sunt ușor de străpuns cu o furculiță.
  8. În acest timp, într-o tigaie mică, adăugați semințele de dovleac, chimen, praf de chili și sare.
  9. Gătiți-le la foc potrivit până când devin aurii și încep să sară.
  10. Eliminați semințele de pe sursa de foc și lăsați-le să se răcească.
  11. Amestecați smântâna cu pătrunjelul tocat, sare și piper, până sunt complet combinate și lăsați sosul deoparte.
  12. Pentru asamblare, turnați amestecul de năut și grâu pe un platou.
  13. Aranjați morcovii deasupra într-un singur strat. 
  14. Stropiți cu smântână, presărați semințele iuți și un plus de pătrunjel tocat. 

  Credit Foto: Fotolia/ zi3000

Poza principala

morcovi_la_cuptor_cu_naut.jpg

  • 200 g grâu uscat
  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1 linguriță suc lămâie
  • 1 cățel usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 500 g năut fiert 

 Morcovi prăjiți:

  • 500 g morcov subțire
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1/4 linguriță chimen
  • sare
  • piper 

 Semințe condimentate:

  • 3 linguri semințe de dovleac verde
  • 1/2 linguriță ulei măsline
  • un vârf cuțit chimen
  • un vârf cuțit praf chili
  • un vârf cuțit sare

  Sos de smântână:

  • 150 g smântână
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 lingurițe apă
  • sare
  • piper
  • opțional pătrunjel tocat pentru servire
O porție generoasă de legume pusă în valoare de textura morcovilor copți.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments