Morcovi murați

1. Pune apa la fiert cu sarea. Spală și curăță morcovii, apoi taie-i în bucăți potrivite.

2. Așază-i în borcenele pregătite (spălate și uscate), alternând printre ei căței de usturoi, frunze de dafin și, după gust, crenuguțe de mărar.

3. Toarnă deasupra apa înfierbântată, închide ermetic și pune borcanele într-o cratiță cu gura mai largă, pe fundul căreia ai așezat o cârpă de bumbac sau câteva ziare.

4. Toarnă apa în cratiță cât să acoperi ¾ din borcane și lasă să dea 3-4 clocote.

5. Stinge focul, scoate borcanele cu morcovi murati și întoarce-le cu capacul în jos, lăsându-le să se răcească. Să aveți poftă la murături!

 

Ardei copți la borcan fără oțet

Poza principala

conserva_mica.jpg

1 kg morcovi tineri și subțirei

10-12 căței de usturoi

4-5 lingurițe cu semințe de chimen

3-4 foi de dafin

10-12 boabe de piper

sare neiodată (1 lingură la 1 l de apă)

mărar (opțional)

 

Varza rosie murata

Obișnuim să-i punem în borcane pe lângă gogonele, gogoșari sau castraveți. Dar îi poți pregăti și separat, așa că încearcă rețeta de morcovi murați.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE