1. Pune apa la fiert cu sarea. Spală și curăță morcovii, apoi taie-i în bucăți potrivite.
2. Așază-i în borcenele pregătite (spălate și uscate), alternând printre ei căței de usturoi, frunze de dafin și, după gust, crenuguțe de mărar.
3. Toarnă deasupra apa înfierbântată, închide ermetic și pune borcanele într-o cratiță cu gura mai largă, pe fundul căreia ai așezat o cârpă de bumbac sau câteva ziare.
4. Toarnă apa în cratiță cât să acoperi ¾ din borcane și lasă să dea 3-4 clocote.
5. Stinge focul, scoate borcanele cu morcovi murati și întoarce-le cu capacul în jos, lăsându-le să se răcească. Să aveți poftă la murături!
1 kg morcovi tineri și subțirei
10-12 căței de usturoi
4-5 lingurițe cu semințe de chimen
3-4 foi de dafin
10-12 boabe de piper
sare neiodată (1 lingură la 1 l de apă)
mărar (opțional)
Adaugă comentariu