Incalzesti mierea, zaharul si untul pana se topeste zaharul si lasi la racit. Amesteci faina cu mirodeniile. Dizolvi in siropul racit amoniacul si sarea fina, apoi incorporezi in faina. Obtii un aluat pe care il pui acoperit la frigider, peste noapte.
Din aluat intinzi pe suprafata de lucru presarata cu faina o foaie groasa de 4-5 mm din care decupezi tringhiuri. Le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dai la cuptor pentru 15 minute la foc moderat, pana devin aurii.
Le scoti si le lasi la racit. Din restul de aluat poti forma mici bastonase pe care le coci si le pui in spatele Mosului, sa-l sprijine. Pentru glazura peste turta dulce si amesteci zahar pudra cu apa si zeama de lamaie. 6 linguri le scoti petru a le colora in rosu pentru caciulita Mosului.
Umpli cu glazura o punga de spritat si decorezi figurinele dupa cum vrei. Bastonasele de turta dulce le pudrezi cu zahar si le lipesti de spatele lui Mos Craciun, sa-l sustina, ca… e tare batranel!
Sursa: Revista FEMEIA.
125 g miere lichida
60 g zahar
50 g unt
250 g faina
cate 2 lingurite de praf de ghimbir si de scortisoara
cate 1/2 de lingurita de praf de anason si de cuisoare
putina sare
cate 1/4 de lingurita de amoniac si sare fina alba
50 g coaja de portocala confiata, fin tocata
Glazura:
250 g zahar pudra
2 lingurite de zeama de lamaie
1 lingurita de apa
colorant alimentar rosu.
Adaugă comentariu