1. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un castron, freacă bine gălbenuşurile cu zaharul si cele 2 linguri cu rom.
2. Rupe ciocolata în cubuleţe şi topeşte-o la bain-marie. Adaugă treptat cafeaua şi untul la temperatura camerei.
3. Pune apoi crema de gălbenuşuri şi după ce s-a încorporat bine, adaugă toată compoziţia peste albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul vanilat.
4. Crema astfel obţinută toarn-o în castronele sau cupe. Lasă la rece cel puţin o oră, iar înainte de servire decorează cu frişcă.
5. Pentru un gust mai aparte presară deasupra cafea măcinată si/sau frisca batuta.
Poza principala
Galerie foto
200 g ciocolată cu cafea
1 linguriţă cu cafea
60 g unt
6 ouă
2 linguri cu esenţă de rom
2 linguri cu zahăr
2 pliculețe cu zahăr vanilat
Un desert aparent sofisticat, dar usor de facut, care va lasa o impresie spectaculoasa invitatilor tai!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu