1.Pune ciocolata ruptă în bucăți într-un vas la bain-marie. Adaugă romul și amestecă până compoziția devine spumoasă. Dă deoparte și lasă să ajungă la temperatura camerei.
2.Separat, într-un vas amestecă smântâna cu crema fină de brânză, zahărul, vanilia și cacaua cernută, iar la final ardeiul iute.
3.Încorporează totul în ciocolata topită și amestecă ușor. Toarnă compoziția în cupele pregătite și dă la rece măcar o oră înainte de a servi mousse-ul de ciocolată cu ardei iute invitaților.
Credit foto: Guliver/Thinckstock
200 g ciocolată neagră (minimum 70% cacao)
50 ml rom
200 ml smântână pentru frișcă (mai grasă)
2 linguri cu cacao
100 g cremă fină de brânză
½ linguriță cu ardei iute tocat fin
1 linguriță cu esență de vanilie
1 lingură cu zahăr brun
Adaugă comentariu