Pregătește acest mousse pentru o cină romantică!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 150 g ciocolată neagră, bucăți
- 1 baton de ciocolată cu lapte și fagure de miere
- 100 g zahăr tos
- 1 linguriță glucoză lichidă
- 2 linguri apă
- 2 albușuri ouă
- 100 ml smântână dulce
- 1-2 linguri lichior de cafea
Modalitate de preparare:
- Într-un castron termorezistent, așezat deasupra unui vas cu apă care fierbe, pune ciocolata la topit.
- Între timp, pune batonul de ciocolată cu lapte și fagure de miere în congelator pentru 10 minute.
- Când ciocolata s-a topit, ia vasul de pe foc și lasă-l deoparte.
- Pune zahărul, glucoza și apa într-o cratiță până când se topește amestecul, amestecând din când în când.
- Dă focul mai mare, până când siropul ajunge la 120 de grade.
- Între timp, bate albușul cu telul într-un castron curat, până se întărește bine.
- Continuă să bați cu telul, turnând încet siropul până ce bezeaua devine netedă, lucioasă și își triplează volumul, pereții vasului nu mai trebuie să fie cald.
- Adaugă smântâna în ciocolata topită și bate bine, ca să nu se omogenizeze.
- Toarnă amestecul de ciocolată peste bezea, apoi încorporează lichiorul de cafea.
- Scoate batonul de ciocolată cu lapte și fagure din ambalaj. Învelește-l într-un prosop curat, pune-l pe un fund de lemn și bate-l cu făcălețul ca să-l zdrobești ușor.
- Pune mare parte din batonul zdrobit în spuma de ciocolată, apoi amestecă ușor cu o spatulă.
- Repartizeză spuma de ciocolată în boluri pentur servit și acoperă cu restul de baton zdrobit.
- Înainte de a servi, se ține la rece câteva ore.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu