Mousse de portocale cu ghimbir

  1. Spălați portocalele și răzuiți coaja. Decojiți două din ele și pasați-le. Strecurați sucul și plasați-l într-o cratiță.
  2. Radeți ghimbirul, puneți-l într-o strecurătoare. Aplatizați cu o lingură pentru a extrage sucul. 
  3. Adăugați extractul de ghimbir peste sucul de portocale.
  4. Adăugați 3 linguri de zahăr, puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă pentru 5-7 minute.
  5. Restul portocalelor, tăiați-le în felii subțiri.
  6. Hidratați gelatina într-un bol cu 3 linguri de apă.
  7. Bateți frișca cu restul cantității de zahăr, adăugați coaja de portocale, sucul de portocale cu ghimmbir, lichiorul de portocale și migdalele.
  8. Transferați compoziția în 4 recipiente.
  9. Introduceți paharele la rece pentru 1 oră si 30 de minute.
  10. Serviți desertul ornat cu felii de portocale și migdale.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

mousse_de_portocale_cu_ghimbir.jpg

  • 4 portocale
  • 30 g ghimbir proaspăt
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 1/2 linguri lichior de portocale
  • 3 linguri migdale mărunțite
  • 10 g gelatină
Ghimbir și portocale, două ingrediente aromate și gustoase astfel încât nu poți da greș cu acest desert.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE