- Spălați portocalele și răzuiți coaja. Decojiți două din ele și pasați-le. Strecurați sucul și plasați-l într-o cratiță.
- Radeți ghimbirul, puneți-l într-o strecurătoare. Aplatizați cu o lingură pentru a extrage sucul.
- Adăugați extractul de ghimbir peste sucul de portocale.
- Adăugați 3 linguri de zahăr, puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă pentru 5-7 minute.
- Restul portocalelor, tăiați-le în felii subțiri.
- Hidratați gelatina într-un bol cu 3 linguri de apă.
- Bateți frișca cu restul cantității de zahăr, adăugați coaja de portocale, sucul de portocale cu ghimmbir, lichiorul de portocale și migdalele.
- Transferați compoziția în 4 recipiente.
- Introduceți paharele la rece pentru 1 oră si 30 de minute.
- Serviți desertul ornat cu felii de portocale și migdale.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 4 portocale
- 30 g ghimbir proaspăt
- 250 ml frișcă lichidă
- 6 linguri zahăr
- 1 1/2 linguri lichior de portocale
- 3 linguri migdale mărunțite
- 10 g gelatină
Ghimbir și portocale, două ingrediente aromate și gustoase astfel încât nu poți da greș cu acest desert.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu