1.Mixează într-un robot somonul cu brânza, zeama de lămâie și mărarul până ce obţii o pastă cremoasă. Lasă la rece până ce pregătești biscuiţii.
2.Pune făina într-un vas de plastic, iar în mijloc adaugă parmezanul ras, untul la temperatura camerei și piper proaspăt măcinat, după gust.
3.Frământă până ce obţii un aluat omogen, pe care-l înfășori în folie de plastic alimentară și dă la frigider 45-60 de minute.
4.Întinde o foaie de 4 mm grosime pe masa de lucru și decupează, cu o formă, brăduţi sau steluţe de aluat.
5.Așază brăduţii în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
6.Lasă-i să se răcească pe un grătar, ornează-i cu mousse-ul de somon rece și servește-i celor dragi.
200 g somon afumat
250 g cremă de brânză
1/2 lingură cu zeamă de lămâie
1 lingură mărar tocat
Pentru biscuit cu parmezan:
130 g făină
140 g unt
200 g parmezan ras
piper
Adaugă comentariu