Eu am folosit masina de paine pt framantatul aluatului, hand made dupa cum urmeaza: Punem la foc laptele (125 ml)orez sau soia dupa preferinta,( poate fi inlocuit si cu apa) si adaugam zaharul, sarea , coaja de lamaie si semintele de vanilie, lasam sa dea primul clocot si dam la racit, avem nevoie ca acesta sa fie caldut.Varsam faina pe suprafata de lucru, formam o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 125ml lapte caldut.Framantam bine si apoi adaugam treptat siropul caldut, continuand framantarea, care trebuie sa fie energica pret de min 20′.Dupa care dam la dospit, acoperim si asteptam 1h.Dupa o ora formam biute de aluat si cu ajutorul fantaziei dam formele preferate mucenicilor.Preparam o tava garnisita cu hartie de copt si asejam mucenicii.Dam la loc caldut pt inca 1h , ungem cu un sirop(apa sizahar) si dam la cuptorul incins in prelabil la 180° pt 20′ circa, pana se rumenesc usor.Scoatem din cuptor, insiropam si ungem cu miere iar in final presaram nuca macinata.Sper sa va bucurati si voi ca si mine de aceasta reteta;)!
550g faina 00
7g drojdie uscata sau 25g proaspata
250ml lapte de orez (soia)
80g margarina vegetala
150 g zahar
5g sare
coaja rasa de la o lamaie
Pt sirop:
300ml apa
150g zahar
o pastaie de vanilie
Pt topping:
miere
nuca macinata
7g drojdie uscata sau 25g proaspata
250ml lapte de orez (soia)
80g margarina vegetala
150 g zahar
5g sare
coaja rasa de la o lamaie
Pt sirop:
300ml apa
150g zahar
o pastaie de vanilie
Pt topping:
miere
nuca macinata
Ideala pt persoanele cu intolerante si in pas cu postul ;)
Numar de portii
20
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu