Home » Promo » Mucenicii Băneasa – o rețetă cu tradiție
Promo

Mucenicii Băneasa – o rețetă cu tradiție

mucenici baneasa

Ziua de 9 martie era hotar între zilele aprige ale Dochiei și zilele călduroase ale Moșilor. Tradiția considera această zi ca fiind ultima a Babei Dochia.…

Ziua Mucenicilor, dincolo de tradiții și obiceiuri, este una în care dușmănia este îngropată, noi prietenii se leaga și sărbătorim primăvara.

A rămas frumosul obicei ca, de 9 Martie, să pregătim mucenicii – un preparat culinar delicios, un desert foarte apreciat.

Băneasa păstreaza tradiția și ne oferă Mucenicii Băneasa, mucenici muntenești. Pentru aluatul din care se fac mucenicii este nevoie de făină bine cernută, un pahar de apă călduță și sare. În dimineața de 9 martie se pun la fiert într-o zeamă din apă, un vârf de linguriță de sare, coaja rasă de la o lămâie și puțin zahăr sau miere. Mai întâi, se pune la fiert apa cu sarea, după care se rade coaja de lămâie și abia atunci când mucenicii încep să fiarbă se adaugă și zahărul. Mucenicii sunt bine fierți atunci când încep să se ridice la suprafață. Se servesc cu miez de nucă marunțit  și cu pudra de scorțișoară. Aceștia sunt mucenicii sau „măcinicii” muntenești.

Poftă bună!

www.pastebaneasa.ro

Facebook Comments

Adrian Serban

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.