Home » Deserturi & băuturi » Muffin cu piersici
Deserturi & băuturi

Muffin cu piersici

Bucurii de vară cu piersici, ideale pentru o gustare dulce lânga cafeaua de dimineață.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • câteva picături extract de migdale
  • 25 g unt, topit
  • 100 g făină cu agent de creștere
  • 25 g migdale
  • 2 piersici mici
  • 2 lingurițe gem de caise
  • 1 linguriță fulgi migdale
  • creme fraîche pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 220 C.
  2. Într-un castron mare, amestecați ouăle, zahărul și extractul de migdale împreună, timp de un minut până la obținerea unei compoziții spumoase.
  3. Turnați untul topit și continuați să bateți.
  4. Adăugați ușor făina, migdalele întregi și un vârf de cuțit de sare.
  5. Feliați piersicile.
  6. Se împarte compoziția obținută între 6 găuri de o brioșă, într-o formă antiaderentă.
  7. Adăugați în fiecare compartiment gem de piersici și câteva delii de piersici în partea de sus.
  8. Presărați deasupra fulgi de migdale și un praf de zahăr suplimentar, apoi se coace timp de 20-25 de minute, până când sunt pufoase și au u culoare aurie.
  9. Se pot consuma atât reci cât și calde, cu o lingură de creme fraîche alături sau înghețată.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE