1. Curăţă şi spală guliile şi morcovii şi dă-le pe răzătoarea mare. Toacă ardeii, curăţaţi de cotoare şi seminţe, fâşii subţiri, iar ceapa tai-o julien.
2. Pune pe foc o oală cu 2 litri de apă, când clocoteşte, adaugă oţetul, zahărul şi conservantul.
3. Stinge focul şi lasă deoparte. Amestecă bine legumele într-un castron mare, apoi îndeasă-le în borcane.
4. Toarnă deasupra apa cu oţet, închide borcanele şi sterilizează-le la bain marie pentru 5-10 minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Dacă nu eşti prieten cu gulia, înlocuieşte-o cu varză murata albă tocată fideluţă.
Poza principala
Galerie foto
3 gulii mari
1,5 kg ardei (gras, capia, gogoșar)
12 cepe
1 kg morcovi
500 ml oţet
1 lingură cu vârf cu zahăr
1 pliculeţ conservant picant
Mai puţin obişnuite pe la noi, guliile murate sunt o bunătate. Mai ales dacă le „împrieteneşti“ şi cu alte legume.
Facebook Comments
Adaugă comentariu